Roladę robiłam wiele razy, jest najlepsza na świecie Zdjęcia jednak nie będą moje
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 4 jajka
- 500g zmielonego sera chudego
- łosoś w plastrach 400g (może być wersja bez łososia - równie pyszne)
Przygotowanie:
Na patelni teflonowej podsmażamy szpinak, czosnek, sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno.
Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st.
[imgl][/imgl]
Przestygnięty placek smarujemy doprawionym według uznania zmielonym serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.
Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Propozycja podania:
coś tu się kićka ze zdjęciami
Ostatnio edytowany przez barakuda (2011-08-11 17:53:03)
Offline
częsty bywalec
wypróbowałam ostatnio na imprezę i super
Ostatnio edytowany przez hiszpanianieruchomosci (2018-12-29 14:20:30)
Offline