Kulebiak z łososiem
Składniki:
20 dag łososia paczkowanego w plastrach
opakowanie gotowego, mrożonego półfrancuskiego ciasta
1 jajko
Sposób przyrządzania:
Ciasto rozmrozić, rozłożyć na desce jedną warstwę, ułożyć na niej plastry łososia. Drugą warstwą ciasta równo przykryć i brzegi dokładnie skleić. Zwinąć w kształt długiej bułki. Ubić jajko z 1 łyżką wody i posmarować nim cały kulebiak. Wstawić do piekarnika o temperaturze około 190°C i piec około 30 minut. Podawać na gorąco ze śmietaną i cytryną.
Offline
nowy na forum
Od kiedy zacząłem intensywnie ćwiczyć, owoce morza stały się integralną częścią mojej diety. Nie wyobrażam sobie, żebym miał zrezygnować z jedzenia krewetek czy ośmiorniczek. Czasem na promocji w Makro te ostatnie można dostać w naprawdę dobrej cenie, dlatego czasem moje zakupy są większe niż pierwotnie zakładałem
Offline
nowy na forum
Nie jadam.. Strasznie mi śmierdzą i mi nie smakują.
Offline