Strony: 1
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU. ♥♥♥♥♥
44.TEMAT.
MOTTO: POZIOM CUKRU POWINIEN BYĆ W NORMIE I NA DŁUUUUGO. *****
W TRAKCIE WYSIŁKU FIZYCZNEGO CO OCZYWISTE, POZIOM GLUKOZY WE KRWI SPADA:
Glukoza jest bowiem niezbędna komórkom organizmu, jako energia do życia. Gdy podejmujemy duży wysiłek to i poziom spada szybciej. Co wtedy; potrzebna jest glukoza a wiadomo, że glikogen to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie tzw. magazyn cząstek glukozy. Zatem ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru musimy uzupełnić, a więc podnieść niezwłocznie. A który rodzaj glukozy wchłania się szybko i realnie podnosi poziom cukru we krwi, dając komórkom energię też na dłużej: zarówno cukry proste jak i złożone, ale wyłącznie prozdrowotne tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
GLUKOZA NATURALNA. To: NISKIE WĘGLOWODANY, należy jeść.
GLUKOZA NIENATURALNA. To: WYSOKIE WĘGLOWODANY, czyli zakaz.
WYJAŚNIAM IŻ CHODZI O FAKT, ABY DOSTARCZAJĄC ORGANIZMOWI ENERGIĘ DUŻO ENERGII:
Dostarczyć tą tzw. GLUKOZĘ NATURALNĄ. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi np. banan, winogrona, kasza jaglana, CHLEB TYPU KR-IRL, dostarcza Tobie wówczas energię masz też uczucie sytości, a więc nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten stabilny poziom utrzymać dłuuuugo. P. S. W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.
UWAGA BRZMI JAK FICTION ALE WRESZCIE TAKI PRODUKT MAMY:
To; CHLEB TYPU KR-IRL. Co w nim jest takiego? Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Gdy sobie sam zbadasz np. w domu własnym glukometrem, to Ci się potwierdzi.
REASUMUJĄC KASZA DZIAŁA SZYBKO I KRÓTKO, A POTEM ZACZYNA DZIAŁAĆ RYŻ:
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2014-05-18 15:34:53)
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. DEZINFORMACJA. ♥♥♥♥♥
MM.4.
MOTTO: PSEUDO METODA, OPARTA NA MASIE POMYŁEK ORAZ BIOLOGICZNYM KŁAMSTWIE. *****
POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ, DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.
DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.
PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do Prokuratury, a następnie skierowana do Sądu. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.
WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome oszustwo. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.
PUENTA: INDEKS GLIKEMICZNY. TO BŁĘDY MERYTORYCZNE I NIEPRAWDY BIOLOGICZNE. *****
PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna nieprawda.
PRZYKŁAD 2:
Frytki; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.
ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.
DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z instytutu: IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza Policja sprawdzając stale IP komputerów.
NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony instytutu: IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 3-cie wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła Policja, a jest jasne i przygotowywane dla Sądu).
ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na Ziemi. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie nieprawd czyli prostackie oszustwo. Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie Sądu. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to anonimowi oszczercy kryjący się za swoją podłością.
PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto.
KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU; oraz upiec sobie CHLEB TYPU KR-IRL, o którym Ona mówiła: Obywatel Świata, co oczywiste przecież.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
MM.4.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.
ZOBACZ PRZYKŁADY: ♥♥♥♥♥
KASZA. SKROBIA. *****
BH.220.
_: http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog
CZEKOLADA. 70% CACAO. *****
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****
BH.223.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/15670283
ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. *****
BH.249.
_: http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.p … 6907#36907
Biologia, medycyna.
MM.4./ + inne artykuły wg kolejności.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2013-08-09 22:06:06)
Offline
ciekawy art, muszę sobie upiec i wypróbować ten chleb typu KR-IRL a dokładnie mama musi mi upiec hehe.
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
OTYŁOŚĆ. PRZYCZYNY. ♥♥♥♥♥
BH.502.001.
MOTTO: CZŁOWIEK JAK KAŻDY ORGANIZM ŻYWY NA NASZEJ PLANECIE, TYJE Z DWÓCH POWODÓW GŁÓWNYCH. *****
1. PIERWSZY POWÓD:
To spożycie zbyt dużej ilości tłuszczu, który wchłania się szybko w jelicie cienkim i odkłada jako tłuszcz już ludzki. Tyjemy od tłuszczu w tempie ekspresowym.
2. DRUGI POWÓD:
Konsumpcja węglowodanów, ale tylko i wyłącznie tych, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru wysoko, zmuszając trzustkę do wydzielania zbyt dużej ilości insuliny, co skutkuje utworzeniem trójglicerydów, czyli również tłuszczu, głównie w górnych partiach ciała np. wychudzone osoby, a z fałdami tłuszczu na twarzy. Należy zatem wykluczyć ze swojego jadłospisu niezdrowe dla człowieka tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU.
PUENTA KIERUNKOWA:
CHLEB TYPU KR-IRL, zawiera dużo węglowodanów, ale niskich tzn. daje energię, a nie powoduje otyłości oraz tworzy uczucie sytości. Zdecydowanie niezbędny w procesie odchudzania. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.
KAŻDY CHLEB UPIECZONY W OPARCIU O JAKĄKOLWIEK MĄKĘ, ZAWIERA WYSOKIE WĘGLOWODANY:
Oraz ogrom toksyn tj. konserwanty, spulchniacze, barwniki, polepszacze zapachu i smaku, przyczynia się do plagi otyłości i cukrzycy typu 2, u ludzi, ale u kotów i psów nim karmionych również.
WIEDZĄ O TYM CHIŃCZYCY (1,2 MLD LUDZI) ORAZ HINDUSI (900 MLN):
Którzy ciągle pracują i skutecznie się rozmnażają, ponieważ jedzą ogromnie dużo energetycznych węglowodanów, lecz tych niskich w ryżu i w kaszach. Ich energia nie ma sobie równych, nawet w sztukach walki gdzie jest to wyraźnie widoczne. Sukces życia dla współczesnego człowieka to konsumpcja tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU, a wzorem są ludy Dalekiego Wschodu. Piwo jest dozwolone i po piwie się nie tyje, lecz po tym co się przy piwku zje np. tłuszcz i WYSOKIE WĘGLOWODANY.
WAŻNE.
GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. *****
GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.502.001.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2013-08-09 22:12:27)
Offline
Strony: 1